Weekendje weg in Wenen

Wenen is de hoofdstad van het prachtige land Oostenrijk. Oostenrijk is een mooi land waar voor iedereen wat te doen is. Maak een wandeling langs de prachtige bergpaden of ski in de winter over de lange pistes. Voor een weekendje weg is Wenen een ideale uitvalbasis. Met de auto of het vliegtuig is het goed te doen vanuit Nederland. Bezoek de stad samen met uw geliefde, familie of gezin en geniet van de leuke stad en de prachtige omgeving. Wenen is de stad van de koffiehuizen, dus vergeet vooral niet om bij een authentiek ‘Kaffeehaus’ te stoppen voor een typisch kopje Weense koffie en een stukje chocoladetaart wat ook erg populair is in Wenen.

Leuke activiteiten en bezienswaardigheden
Als u van een stevige wandel of fietstocht houdt bent u hier zeker op de goede plaats. Er zijn vele fiets en wandelpaden met verschillende routes die u langs mooie bezienswaardigheden en uitzichten brengen. Wanneer u met kinderen reist zijn er ook speciale tochten voor kinderen die de ouders waarschijnlijk ook wel heel leuk vinden! Het keizerlijke paleis is ook zeker een bezoek waard. Dit gebouw kunt u eigenlijk wel een complex noemen, zo groot is het. U kunt bijna alle delen van dit gebouw bezichtigen. U kunt bijvoorbeeld de appartementen waar vroeger de keizer en keizerin woonden bekijken. De keizerin van vroeger staat ook wel bekend als Sissi. Van keizerin Sissi is ook een heel museum gemaakt die u kunt bewonderen. Een andere bekende bezienswaardigheid is het amusementspark Wiener Prater, en dan in het speciaal het grote reuzenrad die aan het eind van de 19e eeuw gebouwd is. Vanuit het reuzenrad heeft u een prachtig uitzicht over Wenen. De St.-Stephansdom is een groot bouwwerk gebouwd in gotische stijl. Op dit gebouw staat een grote toren van 136 meter hoog die u ook kunt beklimmen, hier heeft u een spectaculair uitzicht over de stad.
Wilt u meer informatie voor een weekendje weg in Wenen of wilt u opzoek naar een accommodatie voor een leuk weekendje weg? Kijk dan snel verder op Bungalow.Net voor verdere informatie en veel leuke accommodaties.

Geschreven door

Geen berichten.

Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.