Hoeve Sophia

Hoeve Sophia is een voormalige boerderij gelegen in de polder Noord-Kethel te Schiedam. De boerderij heeft van ±1700 tot 2000 dienst gedaan als veehouderij-bedrijf.

In 2009 is gestart met de renovatie van de boerderij. Eind 2011 is het eerste gedeelte afgerond, waarmee de renovatie van de oude koestal, varkensstal hooiberg en karnmolen voltooid is. De renovatie van het voorhuis en oude werkschuren is mei 2013 gestart. De renovatie is ondersteund en mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Schiedam, Nationaal Restauratie Fonds, DOP NOAP, Groen Goud en Europese Unie.

De koestal wordt permanent bewoond en de varkensstal is als B&B ingericht. Hooibergmuseum en karnmolen zijn onderdeel van een openluchtmuseum en fietsroute die leidt langs diverse monumentale hooibergen in Hof van Delfland.

De 16e eeuwse Hoeve Sophia ligt verscholen in het authentieke polderlandschap van Noord-Kethel in Midden Delfland.
Een gebied met een ruime keuze aan fiets-, wandel- en ruiterroutes.

In de voormalig varkensstal van de boerderij is een stijlvol gastenverblijf gesitueerd. De vrijstaande accommodatie biedt plaats aan 1-5 personen en is voorzien van ruime badkamer met douche en vrijstaand bad, keuken, zitkamer met kachel en vrij uitzicht op de Noord-Kethel polder.

Onze gasten mogen gebruik maken van tuin, zwemvijver en (unieke vintage Koga-Miyata hand gemaakte) fietsen. Voor paardeneigenaren bieden wij in de zomer ook weidegang.

Ondanks de landelijke ligging zijn stedelijke voorzieningen zeer nabij Rotterdam, Delft en Den Haag bereikbaar binnen 15-20 minuten met de auto. De TU Delft, restaurant de Zwethheul en uitspanning De Vijverschie zijn op fiets- en wandelafstand.

Op onze site kunt u verdere informatie vinden over de Hoeve Sophia en haar omgeving.

Geschreven door

Geen berichten.

Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.