Zomervakantie in Spanje

Een vakantie in Spanje, het land van de zon en de zee, de flamenco, stierenvechters, rode wijn en tapas. Wat roept het niet allemaal bij je op? Onze accommodaties zijn zo uitgezocht dat we voor elke doelgroep het beste onderdak kunnen aanbieden. Wil je goedkoop en direct aan het strand, of wil je een bungalow of een villa voor de hele familie een vakantie aan het strand in Spanje? Of een eenvoudig appartement? Dat kan allemaal en ook alles ertussenin is mogelijk.

Cultuur
Spanje heeft een eeuwenoude cultuur die uit meerdere bevolkingsgroepen is samengesmolten tot een geheel. Zo heb je de Catalanen, de Basken en de Galiciërs om er maar een paar te noemen. De Arabische cultuur is in veel steden nog aan gebouwen te herkennen, zoals het Alhambrapaleis in Grenada wat door de Moren is gebouwd die hier enkele eeuwen heersten. Nu heeft de katholieke kerk al weer eeuwenlang de meeste volgelingen en wordt de periode van de Spaanse Inquisitie het liefst vergeten. De stierenrennen door de smalle straatjes van Pamplona, zorgen elk jaar weer voor spektakel en hilariteit maar ook voor ernstige verwondingen.

Producten
Spanje is voornamelijk een landbouwproducent die voornamelijk citroenen, sinaasappels, olijven, noten, druiven en wijn exporteert. Overal waar je komt zie je grote plantages met fruit. Bijna nergens smaakt een sinaasappel, een olijf of een tomaat lekkerder dan hier: door de Spaanse zon gerijpt. In veel kleine haventjes langs de kust, kan je dagelijks nog verse sardientjes eten.

Landschap
Zodra je de grillige kusten achter je laat, en het binnenland inrijdt, ontdek je dat Spanje meer heeft dan alleen maar zon en strand. De bergen en plateaus en de woestijn, waarvan de Pyreneeën en de Sierra Nevada de bekendste zijn, hebben al voor veel films als decor gediend. Het landschap is overweldigend en de dorpen hebben vaak nog een middeleeuwse uitstraling.

Geschreven door

Geen berichten.

Laat een bericht achter

U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.